zaterdag 23 oktober 2010

Miempje maakt groentesoep


Het was gisteren alweer vitatas-ophaaldag (ik heb ‘m 1x per twee weken) en in het groentevak van de koelkast vond ik nog restjes groente van de vorige keer… tijd om dat te verwerken in een groentesoep dus!
In De Kleine Vegetariër staat een recept voor gevulde groentesoep. Simpel, maar op de foto ziet het er lekker uit, dus deze zou een variatie op dat thema worden.
Twee uien in dunne ringetjes (hoera voor het nieuwe superscherpe mes van Ikea) zachtjes gefruit in olijfolie, twee liter water erbij, vier groentebouillonblokjes en een Maggi kruidennootje, en dat alles aan de kook gebracht. In de tussentijd drie aardappels en drie tomaatjes in blokjes  gesneden, en in de keukenmachine twee wortels en twee preien in dunne plakjes/ringetjes gesneden en een half groen kooltje geraspt. Dat alles ging ook in de grote pan, nog een klein potje bruine bonen erbij, en alles werd 20 minuten gekookt. Tot slot perste ik er nog zo’n knoflookknolletje boven uit. Ik had nog een restje gekookte rijst, dat ik in de soepkom erbij deed. Lekker!!! 

1 opmerking:

  1. Dit klinkt echt superlekker! Ga ik binnenkort ook maken!
    Groetjes, D.

    BeantwoordenVerwijderen