zondag 26 december 2010

Miempje maakt zich op voor de jaarwisseling

En toen was Kerstmis alweer voorbij...
We hebben mooie dagen gehad. Met zijn viertjes thuis was erg gezellig, lekker gegeten, bij de boom cadeautjes uitgepakt, muziek geluisterd en Toy Story 3 gekeken. De dames waren blij met hun nieuwe spulletjes. DH had mij plechtig laten beloven om het niet te overdrijven met cadeautjes voor hem... Hij had een paar dingen op zijn verlanglijstje en dat was meer dan genoeg. Hij zou zich voor mij aan eenzelfde 'quotum' houden. Yeah, right...
Ik was braaf sukkelig genoeg om me daar aan te houden.
Maar hij had zich vervolgens uiteraard NIET aan die afspraak gehouden...
Wat ben ik schandalig verwend!!!!
Maar je hoort me niet klagen hoor, ben ERG blij met al mijn cadeautjes.
Heerlijke spulletjes van Weleda en Rituals, een stapel mooie boeken,
een uitklapbaar koffertje voor alle naaispullen dat al lang op mijn verlanglijst stond, en een stevige tas voor naaimachine plus bijpassend etuitje voor kleine naaispulletjes voor als ik naar de Ensaidles ga.

Vooral het dikke rode boek onderop de stapel was een verrassing, Handboek Naaitechnieken (Alison Smith, uitgeverij Becht).
DH had die zelf uitgezocht en daar ben ik erg blij mee. Het is een heel mooi dik naslagwerk vol detailfoto's en stap-voor-stap uitleg, en de onderwerpen variëren van eenvoudig tot behoorlijk ingewikkeld. Ik heb wel eens zitten mopperen over de onduidelijke afbeeldingen, soms, in de Ensaid boeken. Dat had hij blijkbaar in zijn oren geknoopt... volgens mij ga ik van dit boek tijdens de opleiding veel plezier hebben!

Daarna de familie-kerstdagen... Ondanks ontbrekende winterbanden bij dit extreme winterse weer zijn we veilig heen en weer geweest naar het uiterste zuiden van NL (en een stukje België).

En nu hebben de dames en ik nog een weekje vrij (DH helaas alleen woensdag) en zit het feest er weer op voor dit jaar. Even tijd om thuis wat te lummelen, misschien een keer  te gaan schaatsen, een keer naar de bios te gaan, of samen een dagje naar Amsterdam.

En dan de 31e samen met vrienden met lekkere hapjes van de Kaasspecialist, muziek, misschien een paar spelletjes en wat vuurwerk voor de vaders en kinders (en in mindere mate voor de moeders;-) een gezellige avond maken en het nieuwe jaar inluiden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten