Van:
een doosje quornblokjes,
2 eetlepels kerriepoeder,
1 ui,
2 eetlepels kerriepoeder,
1 ui,
een teentje knoflook (of twee, of drie; geperst of gesnipperd, net wat je wilt…),
2 eetlepels mangochutney,
1 eetlepel (zonnebloem)olie,
zout en (liefst versgemalen) peper,
een doosje Paturain (of vergelijkbaar roomkaasje)
2 eetlepels mangochutney,
1 eetlepel (zonnebloem)olie,
zout en (liefst versgemalen) peper,
een doosje Paturain (of vergelijkbaar roomkaasje)
en wat ongezouten cashewnootjes
heb ik een lekkere hartig-zoetige vega variant op kipkerrie gemaakt, met Paturain als geheim-romig ingrediënt…
Strooi de kerriepoeder op de quornblokjes en zorg dat ze rondom gekruid zijn.
Verhit de olie in een wok of (gietijzeren) pan en (roer)bak de stukjes quorn rondom lichtbruin.
Voeg dan een gesnipperd uitje en de knoflook toe en (roer)bak nog een minuut of 3.
Roer de chutney, de paturain en naar smaak peper en zout door het mengsel. Laat het gerecht nog eens 3 minuten zachtjes minuten pruttelen tot alles goed doorgewarmd is.
Strooi er wat gehakte cashews overheen voor extra ‘ bite’
Geen opmerkingen:
Een reactie posten