zaterdag 6 november 2010

Miempje maakt Quorn’kip’kerrie met broccoli en cashews


Van:

een doosje quornblokjes,
2 eetlepels kerriepoeder,
1 ui,
een teentje knoflook (of twee, of drie; geperst of gesnipperd, net wat je wilt…),
2 eetlepels mangochutney,
1 eetlepel (zonnebloem)olie,
zout en (liefst versgemalen) peper,
een doosje Paturain (of vergelijkbaar roomkaasje)
en wat ongezouten cashewnootjes

heb ik een lekkere hartig-zoetige vega variant op kipkerrie gemaakt, met Paturain als geheim-romig ingrediënt…

Strooi de kerriepoeder op de quornblokjes en zorg dat ze rondom gekruid zijn.
Verhit de olie in een wok of (gietijzeren) pan en (roer)bak de stukjes quorn  rondom lichtbruin.
Voeg dan een gesnipperd uitje en de knoflook toe en (roer)bak nog een minuut of 3.
Roer de chutney, de paturain en naar smaak peper en zout door het mengsel. Laat het gerecht nog eens 3 minuten zachtjes minuten pruttelen tot alles goed doorgewarmd is.
Strooi er wat gehakte cashews overheen voor extra ‘ bite’
Wij aten er basmati rijst en broccoli bij, yummie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten