donderdag 11 november 2010

Miemp maakt punten en schulpen

Gisteravond op de Ensaid-les: punten en schulpen.
Als randje, dus.

Dus meten, tekenen, passer erbij, randje op papiermal gemaakt… zover was het nog goed te doen. Vervolgens lapjes knippen van het gistermiddag gekochte effen stofje. Aan één kant vlieseline er tegenaan strijken, de lijn van malletje overnemen op die vlieseline, allé, ook dat is nog geen echte uitdaging. En ach, ook het naaien  van het puntige randje, als je maar rustig houdt: eitje.

Maar toen.
De schulpjes.

Ik heb wel 10 aanlopen nodig gehad om die min of meer rond genaaid te kunnen krijgen! Dan werd de lijn wat hoekig, draadje lostornen, doorzichtig naaimachinevoetje opgediept om de lijn beter te zien, dan bleek de draad niet goed in de geleiders te lopen, nog een hoekje, weer tornen… affijn, uiteindelijk had ik een stiknaad die van a naar b liep. Het spul binnenstebuiten (buitenstebinnen?) gedraaid, gestreken, arrrrgh moeten schulpjes niet ROND zijn, toch nog hoekige lijntjes…

Gelukkig bleek de laatste stap in het proces het omrijgen van het genaaide zoompje te zijn. Daarmee kon ik de boel nog enigszins redden. Dat zal officieel niet echt de bedoeling zijn maar …de randjes zijn klaar, kunnen de map in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten