zondag 28 oktober 2012

Miempje maakt weer eens foto's

Wat is Londen toch geweldig! DH en ik waren er, samen met baby-Oudste, 11 jaar geleden voor het laatst geweest. Hoog tijd voor een bezoekje dus... en bovendien was er een aanleiding.

Ergens in het voorjaar hadden we ontdekt dat er een Star Trek Convention zou plaatsvinden. Heel conveniently in de herfstvakantie, heel toevallig ook nog eens startend op DH's verjaardag, en dan ook nog niet eens zomaar een Convention... Nee, alle vijf de captains zouden hun opwachting maken!
Nu zijn wij meer van het Jeugdherinneringen-van-in-je-pyamaatje-met-net-gewassen-haartjes-nog-ff-Star-Trek-mogen-kijken-type, dan van het heel fanatische in-Starfleet-uniform-de-acteurs-als-echte-helden-ziende-type. Zoals de heren van The Big Bang Theory, zeg maar. Maar dan nog... Een beetje Trekkie kan zo'n gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan, toch?

We boekten Eurostar-tickets en een fijn budgethotel in Earl's Court, en het feest kon beginnen. Gelijk al bij de metro van Earl's Court spotten we een hint van één van onze helden...

Op de eerste dag hadden we een verrassing voor de meiden gepland: een bezoekje aan de Harry Potter Studio's, net buiten Londen.
In één woord: WOW!
Je loopt in de Great Hall, je ziet kostuums en props, je kunt je vergapen aan de geweldig mooie en complete decors...
Alles is overduidelijk met veel liefde en aandacht voor details gemaakt, heel mooi om te zien en beleven. Bovendien kun je er een testritje maken op een bezemsteel en in de befaamde vliegende auto,
en butterbeer proeven... (HEEL vies apart, vraag maar aan Jongste!)
Echt een aanrader, dit!

Dag twee begon met een bezoekje aan Harrods en Hamleys, een speelgoedwinkel van 5 verdiepingen hoog. Beetje shoppen hoort er uiteraard bij... Daarna door naar de Star Trek Convention.
DRUK!
Uiteraard liepen er inderdaad de nodige fans in pakjes rond. De acteurs zagen we vooral op een afstandje, want als je ze van dichtbij wilde zien voor een foto of handtekening dan kostte dat - heel Amerikaans - een klein vermogen extra. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben alle captains gezien, Data, Lt. Worf, Chekov... en ik liep de actrice die Tasha Yar speelde bijna omver :-)
Grappig om dit een keer meegemaakt te hebben.

De laatste dagen hebben we als rechtgeaarde toeristen langs de diverse bezienswaardigheden gewandeld,
en het British Museum, Natural History Museum en het Science Museum bezocht.
Ergens tussendoor gingen we nog naar Covent Garden, Piccadilly, Oxford Street en Camden Town, en zagen een boel eekhoorntjes in St. James Park.
En wat kun je als vegetariër in Londen overal lekker eten! Je hebt er zelfs vega kinder-keuzemenu's, daar moet je hier eens voor komen (met de obligate keuze tussen kipnuggets, vissticks of een frikandel)...

Kortom, het was een heel geslaagde mini-vakantie!!!

2 opmerkingen:

  1. Leuk Miempje!! Mooie dochters hoor en dat bezoek aan Londen was dus dubbel en dwars de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen