zondag 26 februari 2012

Miempjes DH maakt reibekuchen

Afgelopen vrijdag aten we reibekuchen. Voor wie er nog nooit van heeft gehoord: reibekuchen zijn een soort rösti-pannenkoekjes. In Duitsland eet je dit comfortfood  op (kerst)markten en kermissen, zo van een kartonnen bordje met wat mosterd of appelmoes... lekker hoor.
Voor pannenkoeken (en varianten daarop) moet je bij ons thuis bij DH zijn. Om de een of andere reden ben ik daar niet echt een ster in... Waarschijnlijk ben ik te ongeduldig, ik wil ze te snel omdraaien en eindig meestal met bergjes prut in de koekenpan. Bij DH daarentegen komen ze in goudgele perfectie op het bordje.

Reibekuchen dus. Voor 4-6 personen rasp je 1 kg aardappelen grof. Je hakt 2 uien fijn, en roert die samen met 2 eieren en 2 eetlepels bloem door de aardappel. Naar smaak doe je er nog wat peper en zout bij. Meer moet dat niet zijn.
Vervolgens bak je het mengsel in kleine porties op groot vuur in hete (zonnebloem)olie. Duw ze wat plat, gebruik niet teveel mengsel, anders heb je kans dat de aardappel niet gaar wordt. Pas als de randjes goudbruin worden draai je het koekje om en laat het van de andere kant ook nog even doorbakken.

p.s. bij gebrek aan een mooie foto van DH's eindproduct, ze waren te snel op voor foto's,  heb ik een plaatje van het internet gepikt gebruikt...

1 opmerking: