donderdag 12 januari 2012

Miempje maakt zich boos!

Het is tenenkrommend... heb ik het naaimachine-borduurwerkje af, draadjes netjes weggewerkt, soluvlies zonder potloodvlekken verwijderd, netjes met de kartelschaar bijgeknipt... hoeft het ding alleen nog maar gestreken te worden om netjes in de klapper te kunnen... en dan heeft mijn strijkijzer weer kuren.
Ik zet het ding aan de achterkant op de stof (al wijs geworden, omdat er soms zwarte vlekjes achterblijven, dus begin ik aan de achterkant) ...SMELT. HET. GAREN. WEG.
Dat verzin je toch niet???
Doodnormaal garen van goede kwaliteit (Gutermann), gewoon weg.
Van de voorkant ziet het er nog ok uit
Maar aan de achterkant... tja, zo kan ik het niet inleveren hoor...
Daarbij was dit al de tweede versie, bij het eerste exemplaar had ik een draadje doorgeknipt toen ik het soluvlies weghaalde. Dat spul lost op in water, maar ik haal het liefst zoveel mogelijk weg om vlekken te voorkomen.
Zucht.
Op naar versie 3.0 van dit werkje....

2 opmerkingen:

 1. Hoi Miemp,

  inderdaad heel frustrerend en zonde van de tijd!!
  Dat is ook het verschil met de opleiding van Danckaerts. Daar leer je voor het eerste examen (costumiere) eenvoudige patronen tekenen, textielwarenkennis en op het examen moet je een werkstuk op halve schaal maken (bloes of jurk). Bij Ensaid krijg je er ook allerlei handwerktechnieken als verschillende borduursteken etc bij. De tekenmethodes verschillen geloof ik niet zo veel en ook de modellen kraagjes en mouwen etc komen aardig overeen. Wat wil die 'klapper' zeggen? Is dat een soort verzamelmap? Van een collega cursist weet ik dat er ook bewaarsystemen voor stofstaaltjes zijn waar alle eigenschappen in vermeld staan. Lijkt me ook superhandig! Ik vind de cursus naast mijn werk (administratief medew./Secr.) erg leuk. Alle handwerktechnieken trouwens, vooral breien en borduren.
  Grappig, ik las ergens in je blog dat je kippen houdt die uit Leerdam komen! Wij hebben ook 2 kippen en wonen in Leerdam!! (onze kippen komen van De Groot Diervoeders)
  Succes verder met je opleiding en ik lees graag over je vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De klapper, dat is de verzamelmap met werkjes-> de borduurdingen, halve-schaal-dingen etc. Naast deze zaken (en het tekenen) moet je voor het examen een aantal kledingstukken maken. Tijdens het examen moet je bij Ensaid tekenen, een model op schaal in elkaar zetten (in vlieseline) een een stoflegging op papier uitwerken. Ik denk dat Danckaerts en Ensaid elkaar, uiteindelijk, niet heel erg zullen ontlopen...
  Enne wat grappig, mijn kippen komen inderdaad ook van De Groot! :-)

  BeantwoordenVerwijderen