zondag 26 februari 2012

Miempjes DH maakt reibekuchen

Afgelopen vrijdag aten we reibekuchen. Voor wie er nog nooit van heeft gehoord: reibekuchen zijn een soort rösti-pannenkoekjes. In Duitsland eet je dit comfortfood  op (kerst)markten en kermissen, zo van een kartonnen bordje met wat mosterd of appelmoes... lekker hoor.
Voor pannenkoeken (en varianten daarop) moet je bij ons thuis bij DH zijn. Om de een of andere reden ben ik daar niet echt een ster in... Waarschijnlijk ben ik te ongeduldig, ik wil ze te snel omdraaien en eindig meestal met bergjes prut in de koekenpan. Bij DH daarentegen komen ze in goudgele perfectie op het bordje.

Reibekuchen dus. Voor 4-6 personen rasp je 1 kg aardappelen grof. Je hakt 2 uien fijn, en roert die samen met 2 eieren en 2 eetlepels bloem door de aardappel. Naar smaak doe je er nog wat peper en zout bij. Meer moet dat niet zijn.
Vervolgens bak je het mengsel in kleine porties op groot vuur in hete (zonnebloem)olie. Duw ze wat plat, gebruik niet teveel mengsel, anders heb je kans dat de aardappel niet gaar wordt. Pas als de randjes goudbruin worden draai je het koekje om en laat het van de andere kant ook nog even doorbakken.

p.s. bij gebrek aan een mooie foto van DH's eindproduct, ze waren te snel op voor foto's,  heb ik een plaatje van het internet gepikt gebruikt...

donderdag 16 februari 2012

Miempje maakt een foto

Twee logeetjes en een nieuwsgierig aagje.
Tenminste... ik hoop dat het alleen nieuwsgierigheid is, en denkt hij nu niet denkt: 'hmmm...lunch!!'!?!

 De logeetjes, dat zijn de twee cavia's van een vriendinnetje van Jongste. Die komen gezellig bij ons de voorjaarsvakantie doorbrengen...

donderdag 2 februari 2012

Miempje maakt een website

De laatste dagen ben ik druk geweest met het sleutelen aan website-pagina's. Dat kwam zo..

De afgelopen jaren (zeg maar: de pré-Ensaid jaren) heb ik veel gebreid. Mijn 'productie' heb ik mettertijd in de online webdatabase van Ravelry geupload. Voor wol/brei/haak-liefhebbers is Ravelry trouwens een fantastische bron van informatie. Er is alleen één nadeel aan: ik wilde vanaf het blog graag linken naar mijn brei-projectjes, en hiervoor had ik een widget op mijn blog. En, heel onpraktisch, om daar daadwerkelijk iets mee te kunnen heb je een Ravelry-account nodig, en dat heeft niet iedereen die mijn blogje leest...

Daarom heb ik nu een website gebouwd op de webspace die bij mijn internetaccount hoort. Het was meteen een leuke aanleiding om mijn kennis van html en css wat bij te spijkeren. Op de site zet ik, onder meer, de info die ik ook op de Ravelrysite heb staan. En vanaf de pagina Wollige Zaakjes, in het menu bovenaan dit blog, kun je nu thumbnails met links maar mijn breiwerk vinden :-).

En omdat ik toch bezig was heb ik gelijk ook maar de opmaak van het blog zelf een beetje onderhanden genomen...

Als je op de website wilt kijken, klik dan hier. De site is nog wel 'onder construction': een aantal onderdelen moeten nog onderhanden genomen worden en er staat op dit moment nog maar een deel van alle breiwerk... dus ik zou zeggen, houd deze site voorlopig in de gaten, updates volgen!